Hedin Automotive breidt Toyota-netwerk uit

met overname Marc Janssens in Geel.

Sint-Niklaas — 21 november 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hedin Automotive neemt Toyota-concessie Marc Janssens in Geel over. Met de overname breidt het bedrijf zijn Toyota-netwerk uit en vergroot het zijn marktaandeel op de Belgische markt.

Hedin Automotive, een dochteronderneming van Hedin Mobility Group AB, heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van de Toyota-dealer Marc Janssens bv in Geel.

Na de drie eerdere overnames van de Toyota-dealerbedrijven de Laat in Sint-Pieters-Leeuw, Trullemans in Dilbeek en Klaasen in Turnhout eerder dit jaar, betekent dit dat Hedin Automotive drie Toyota-concessies en één gecombineerde Toyota/Lexus-concessie in België zal vertegenwoordigen.

Dit komt bovenop de Mercedes-Benz-activiteiten van Hedin Automotive in België, die momenteel bestaan uit 19 Mercedes-Benz-vestigingen. Alles bij elkaar brengt dit het totale aantal vestigingen in Vlaanderen op 24, waarmee de positie van het bedrijf als een van de grootste dealergroepen in de regio wordt versterkt.

"Met deze overname versterken we onze aanwezigheid in de provincie Antwerpen en zullen we onze klanten in de Kempen nog beter kunnen bedienen. Net als bij vorige overnames blijft onze focus onveranderlijk gericht op de klanten van het bestaande Toyota-dealerbedrijf, waarvan de lokale verankering voorop blijft staan", aldus Henrik Lessèl, CEO van Hedin Automotive NV.

"Wij zijn verheugd onze schaalgrootte in België te vergroten en onze aanwezigheid en samenwerking met Toyota op deze belangrijke Europese markt uit te breiden", aldus Anders Hedin, eigenaar en CEO, Hedin Mobility Group.


Hedin Mobility Group AB

Hedin Mobility Group AB is een van de grootste Europese autodealers in privébezit. De portefeuille van de groep bevat meer dan 30 automerken en het bedrijf biedt een complete service voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Het bedrijf telt meer dan 140 locaties in Zweden, Noorwegen, België, Zwitserland en Duitsland.

De portefeuille van de groep omvat ook de algemene distributie van Ford en MG in Zweden, Dodge en RAM in Europa, een groothandel in banden en reserveonderdelen, het autoverhuurbedrijf Mabi Mobility AB, het particuliere leasebedrijf Car to Go Sweden AB, het zakelijke leasebedrijf Unifleet AB en een mede-eigenaarschap in Pendragon PLC en iMove AS.

Hedin Mobility Group maakt deel uit van de Hedin Group samen met Tuve Bygg AB en I.A. Hedin Fastighet AB. De Hedin Group is ook partner van Consensus Asset Management en Ripam Invest AB, dat eigenaar is van Marstrands Kurhotell, Kurbadhus en Societetshus.


Concessie-informatie

Toyota Marc Janssens – Antwerpseweg 83 – 2440 Geel
Head office Hedin Automotive Belgium - Industriepark Noord 2 - 9100 Sint-Niklaas
www.hedinautomotive.be