Hedin Mobility Group AB neemt Toyota en Lexus verdeler "Klaasen" over. 

Sint-Niklaas — 7 januari 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hedin Automotive Belgium, een dochteronderneming van Hedin Mobility Group AB, kondigt de overname aan van de Toyota en Lexus verdeler "Klaasen", gelegen in Turnhout, België.

 

Met deze overname versterkt Hedin Automotive Belgium haar aanwezigheid op de Belgische markt. Het is een eer om het merk Toyota en ook, voor de eerste keer in de geschiedenis van de groep, het iconische merk Lexus te mogen vertegenwoordigen.

"Wij zijn verheugd om onze schaalgrootte in België te vergroten en onze aanwezigheid en samenwerkingen in deze belangrijke Europese markt uit te breiden met deze twee zeer gerenommeerde merken, Toyota en Lexus," aldus Anders Hedin, eigenaar en CEO van Hedin Mobility Group AB. 

Hedin Automotive Belgium zal zich richten op de groei van beide merken en haar klantenbestand op de Belgische markt.  Hedin Automotive gelooft sterk in de toekomstvisie van Toyota en Lexus en ziet hen als de perfecte aanvulling op haar bestaande aanwezigheid.


Hedin Mobility Group AB

Hedin Mobility Group AB is een van de grootste Europese autodealers in privébezit. De portefeuille van de groep bevat meer dan 30 automerken en het bedrijf biedt een complete service voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Het bedrijf telt meer dan 140 locaties in Zweden, Noorwegen, België, Zwitserland en Duitsland.

De portefeuille van de groep omvat ook de algemene distributie van Ford en MG in Zweden, Dodge en RAM in Europa, een groothandel in banden en reserveonderdelen, het autoverhuurbedrijf Mabi Mobility AB, het particuliere leasebedrijf Car to Go Sweden AB, het zakelijke leasebedrijf Unifleet AB en een mede-eigenaarschap in Pendragon PLC en iMove AS.

Hedin Mobility Group maakt deel uit van de Hedin Group samen met Tuve Bygg AB en I.A. Hedin Fastighet AB. De Hedin Group is ook partner van Consensus Asset Management en Ripam Invest AB, dat eigenaar is van Marstrands Kurhotell, Kurbadhus en Societetshus.


www.hedinautomotive.be